Trampoline ingraven

Wil je een trampoline ingraven in je tuin? Een ingegraven trampoline is veiliger, ziet er strak uit en past perfect in elke tuin. In dit artikel geven we je een stap-voor-stap handleiding, handige tips en video's die je helpen om zelf je trampoline in te graven. Ontdek hoe je dit project eenvoudig zelf kunt aanpakken en waar je op moet letten!

Waarom je trampoline ingraven?

Een ingegraven trampoline biedt verschillende voordelen die het een uitstekende keuze maken voor je tuin. Ten eerste is het veiliger, omdat de trampoline op gelijke hoogte met de grond ligt, waardoor vallen minder gevaarlijk wordt. Daarnaast heeft een ingegraven trampoline een strakke uitstraling, waardoor die mooi opgaat in de tuin en minder opvalt. Het is ook makkelijker toegankelijk, vooral voor kleine kinderen. Kortom, door je trampoline in te graven combineer je zowel veiligheid als stijl, waardoor het de ideale keuze is voor iedere tuin.

Voorbereidingen voor het ingraven van de trampoline

Voordat je de trampoline gaat ingraven, moet je enkele voorbereidingen treffen.

1. Trampoline aanschaffen

Een trampoline ingraven, hoe ga je dit aanpakken? Heb je nog geen trampoline aangeschaft, maar ben je dit wel van plan? Bedenk eerst wat voor soort trampoline je wil. Avyna heeft twee verschillende soorten trampolines geschikt voor ingraven. De eerste is de Avyna Pro-Line InGround trampoline, die komt nog ongeveer 20 cm boven de grond uit en gaat met diepe pinnen de grond in voor extra stevigheid. De tweede is de Avyna Pro-Line FlatLevel trampoline, deze is volledig gelijk met het maaiveld. Heb je een zachte grond (bijvoorbeeld veengrond) dan je beter kiezen voor een InGround trampoline. Wil je de meest strakke tuin/uitstraling? Ga dan voor een FlatLevel trampoline. Daarnaast zal je ook nog moeten nagaan of je liever een ronde of rechthoekige trampoline wil. Ben je eruit? Denk dan nog maar eens na over het formaat. Avyna heeft een groot assortiment aan trampolines bestaande uit zowel kleine, middel als grote trampolines.

2. De ingraafplek bepalen

Bedenk de plek waar de trampoline komt te staan. Hierbij moet je rekening houden met diverse factoren:

  • Het is belangrijk dat er rondom deze plek genoeg vrije ruimte is (zowel boven als naast de trampoline). 
  • Plaats je trampoline niet te dicht bij een schutting, een muur of bomen. 
  • Ga na of er leidingen in de grond kunnen zitten op de plek waar de trampoline moet komen. Is dit het geval, dan kan je beter overwegen de trampoline ergens anders te plaatsen. 
  • Wil je je trampoline zo schoon mogelijk houden? Kijk dan of je deze ergens kunt plaatsen waar geen (weinig) bomen staan. 

Als je wil weten hoeveel ruimte de trampoline in zal nemen, kan je bijvoorbeeld een meetlint op de plek van de trampoline leggen om een indicatie te krijgen van de ruimte die de trampoline zal innemen.

3. Zelf trampoline ingraven of uitbesteden

Ga je de trampoline zelf ingraven of laat je deze ingraven door bijvoorbeeld een hovenier? Het ingraven van een trampoline is een flinke klus. Ga je zelf aan de slag? In deze blog nemen we je stap voor stap mee en geven we je tips om je trampoline in te graven.

Nu je klaar bent met de voorbereidingen en de trampoline hebt besteld, kan het ingraven beginnen! Goed om te weten, op onze website vind je van alle trampolines de handleiding. Die kan je dus van tevoren al raadplegen.

Tips voor trampoline ingraven

Bij het ingraven van een trampoline zijn er enkele fouten die je moet vermijden. Hier geven wij je enkele tips voor het ingraven van je trampoline.

  • Zorg altijd voor goede afwatering, anders kan er water onder de trampoline blijven staan.
  • Graaf de kuil pas op het moment dat je de trampoline in huis hebt. Zet eerst het frame in elkaar en leg die op de plek waar de trampoline komt. Zo weet je zeker dat je de correcte afmetingen hebt en het juiste gebied afzet.
  • Maak het gat niet te smal, anders vermindert het springplezier door slechte luchtcirculatie.

Zelf je trampoline ingraven

Als je zelf je trampoline ingraaft, verschilt de werkwijze iets per soort trampoline. Hieronder geven we met afbeeldingen tips over hoe je iedere trampoline kunt ingraven. Een tip die in ieder geval geldt: Zorg er altijd voor dat je de kuil in een soort 'komvorm' graaft. Die doe je door de kuil schuin naar beneden te graven. Dit zorgt ervoor dat het gat stevig wordt.

InGround trampoline ingraven

Als je precies weet waar de trampoline komt en je het hebt afgetekend, begin je 20 cm vanaf het gebied dat je hebt afgetekend naar binnen te graven. In deze ruimte komt het frame van de trampoline. Bij de InGround trampoline gaat het frame met pinnen de grond in. Vervolgens graaf je het gat schuin naar het diepste punt (afhankelijk van het type trampoline). Hieronder een afbeelding om je te helpen met het ingraven van je InGround trampoline. De exacte afmetingen kan je vinden in de handleiding van de trampoline.

Heb je meer aan visuele instructies? In deze video zie je hoe je de Avyna InGround trampoline het beste kan ingraven en hoe de trampoline in elkaar te zetten is.

FlatLevel trampoline ingraven

Bij de FlatLevel trampoline graaf je eerst het stuk waar het pvc-frame van de trampoline op komt te liggen, dit is zo'n 20 centimeter breed en 22 centimeter hoog. Vervolgens graaf je vanaf dit punt het gat, schuin aflopend naar beneden. Onderstaande afbeelding kan je helpen met het ingraven van je FlatLevel trampoline. De exacte afmetingen kan je vinden in de handleiding van de trampoline.

Voor het ingraven van deze soort trampoline hebben we ook een video met uitgebreide uitleg.

De kuil is gegraven, wat nu?

De grootste klus zit erop. Je kunt nu het frame in de kuil plaatsen en in het geval van een InGround trampoline veranker je het frame. Controleer vervolgens of de trampoline waterpas staat. Gelukt? Dan kan je beginnen met het plaatsen van de springmat, veren, trampolinerand en het veiligheidsnet.

We wensen je veel succes met het ingraven van je trampoline! 

Trampoline laten ingraven

Heb je zelf de tijd niet of laat je het ingraven van je trampoline liever aan experts over? Je kunt het ingraven van een inground trampoline ook uitbesteden. Als je in de buurt van ons hoofdkantoor in Rijen woont, kunnen wij je hierbij helpen. Anders kunnen we je verschillende hoveniers aanraden, zoals:

  • Florissant Tuinen bv (Oosterhout, NB)
  • Hoveniersbedrijf Jasper de Jong B.V. (Montfoort)
  • Hoveniersbedrijf De Seizoenen BV (Rijsbergen)
  • Oomen Hoveniers (Molenschot)
  • Aleri Gardens (Tiel)
  • Jens Hoogendoorn Tuin- en Landschapsinrichting (Deurne)

Als je buiten het werkgebied van deze hoveniers valt, kunnen we je nog dealers aanraden met wie we samenwerken:

  • Trampolineland (Vijfhuizen)
  • Benschop Speelplezier (Nieuwland)
  • De Twaalf Gaarden (Maartensdijk)
  • Outdoor Toys Krimpen (Krimpen aan den IJssel)
  • ThysToys (Woerden)
  • Outdoor Island (Boekel) 

Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Moet ik altijd een komvormig gat graven?

Ja, dit zorgt voor stabiliteit en voorkomt dat het frame instort.

Wat doe ik met de uitgegraven grond?

Gebruik deze grond om andere delen van je tuin op te hogen of laat het afvoeren.

Kan ik elke trampoline ingraven?

Niet elke trampoline is geschikt. Kies bij voorkeur voor een speciale InGround of FlatLevel trampoline die ontworpen is voor ingraven.