Grote trampoline
Een grote trampoline is een populair recreatief toestel. Ze staan vaak in de achtertuin, speeltuinen en trampolineparken en bestaan uit een veerkrachtige mat, waardoor mensen er lekker op kunnen springen en stuiteren. Het is een heerlijke recreatieve activiteit, dus wil je een grote trampoline kopen? Bij trampoline.nl ben je aan het juiste adres:
- Ontwikkelen al 25 jaar de allerbeste trampolines onder het merk ‘Avyna’.
- Wordt wereldwijd verkocht
- Staan garant voor 100% kwaliteit en veiligheid
- Verkrijgbaar in allerlei soorten en maten
Er zijn dus genoeg grote trampolines te koop en je kunt er zelfs een super trampoline kopen!
Een aantal grote trampolines van Avyna
Grote trampoline kopen - waar moet je op letten?
Voor mensen die overwegen een grote trampoline te kopen, zijn een aantal tips altijd handig om mee te nemen tijdens het overwegen van een aankoop. Hier enkele tips:
Veiligheid eerst
Kies altijd voor een trampoline met ingebouwde veiligheidskenmerken, zoals een beschermrand, optionele veiligheidsnetten en een stevig frame. Bij Avyna ben je altijd verzekerd van een veilige trampoline.
Ruimte en locatie
Je moet er natuurlijk wel genoeg ruimte voor hebben. Meet daarom eerst je beschikbare ruimte op. Zo kun je bepalen welke grootte trampoline geschikt is voor jouw tuin
Budget
Bepaal voor aankoop een budget en vergelijk verschillende modellen en merken. Zo kun je de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden.
Door deze tips en overwegingen in gedachten te houden, kun je een weloverwogen beslissing nemen bij een grote trampoline kopen en er ook voor zorgen dat deze veilig, duurzaam en geschikt is voor jouw behoeften. Om nog dieper in te gaan op jouw behoeften zijn er een aantal keuzes hieronder aangegeven.
Vorm van de trampoline
De vorm van de trampoline op zich kan grote invloed hebben op de springervaring. Je hebt natuurlijk ook verschillende vormen van trampolines zoals rond of rechthoekig. Deze zijn te vergelijken op een aantal aspecten en vóór je een grote trampoline aanschaft lees eerst deze drie belangrijke aspecten:
Veiligheid:
- Ronde trampolines: De vorm leidt springers vaak naar het midden van de trampoline, wat ze natuurlijk kan helpen weg te blijven van de randen, waar de kans op vallen aanzienlijk is.
- Rechthoekige trampolines: De vorm kan springers meer controle geven over hun sprongen, maar kan ook kan ook resulteren in meer neerwaartse kracht langs de randen, wat voorzichtigheid vereist.
* Indien de veiligheidsregels worden nageleefd, zoals het gebruik van een veiligheidsnet, kun je stellen dat beide type trampoline vormen veilig zijn.
Spronghoogte en controle:
- Ronde trampolines: Springers kunnen hier gecontroleerd in het midden springen vanwege de veerkracht.
- Rechthoekige trampolines: Deze is vaker geschikt voor springers die al veel controle over hun sprongen hebben, zoals turners.
Veiligheidsnet en valzone
Veiligheidsmaatregelen nemen bij het aanschaffen van een grote trampoline is erg van belang. Veiligheidsnetten worden gebruikt rondom trampolines om te voorkomen dat mensen eraf vallen. Ze dienen dus als een fysieke barrière om ongelukken te voorkomen. Een veilige valzone rondom de trampoline is dan uiteraard ook erg belangrijk. Dit is om te voorkomen dat iemand op of tegen een obstakel valt, wanneer deze persoon op een grote trampoline oefeningen uitvoert. Veiligheidsnetten en een veilige valzone zijn dus beide cruciaal om het risico op letsel bij trampolinespringen te verminderen.
Formaat van de trampoline
Trampolines zijn natuurlijk verkrijgbaar in verschillende formaten. Hier staan enkele veelvoorkomende formaten op een rijtje:
- Mini-trampoline: Deze kleine trampolines zijn geschikt voor gebruik binnenshuis of in kleine buitenruimtes. Ze hebben meestal een diameter van ongeveer 1 tot 2 meter. Fitness trampolines vallen hier ook onder.
- Medium trampoline: Dit zijn trampolines die geschikt zijn voor gemiddelde achtertuinen en buitenruimtes. Deze hebben meestal een diameter van 2 tot 4 meter.
- Grote trampoline: Deze trampolines zijn geschikt voor achtertuinen en speelplaatsen. Ze kunnen een diameter hebben van 4 tot 5 meter. Mocht je zo’n super trampoline kopen, houdt hier dan rekening mee.
Kwaliteit en prijzen
Zoals bij vele producten en ook bij trampolines geldt; hoe hoger de prijs, hoe beter de kwaliteit. Duurdere modellen zijn over het algemeen van steviger materiaal, bieden meer veiligheidskenmerken en hebben een veel langere levensduur. Let bij aankoop vooral op de constructiematerialen, veiligheidskenmerken, garantie en duurzaamheid. Je moet dus niet alleen op de prijs letten, de kwaliteit kan ook zorgen voor langdurig springplezier.
Oefeningen voor op je grote trampoline
Er zijn talloze oefeningen die je op een trampoline kunt doen. Dit varieert van cardio- en krachtoefeningen tot balans- en coördinatieoefeningen. Hieronder heb je enkele voorbeelden:
- Bounce: Simpelweg op en neer springen op de trampoline om je hartslag te verhogen en calorieën te verbranden.
- Jumping-jacks: Door je armen en benen zijwaarts te bewegen terwijl je springt.
- High-knees: Breng je knieën zo hoog mogelijk terwijl je springt. Hierbij kun je ook nog afwisselen met je linker- en rechterknie.
- Squats: Door naar beneden te buigen alsof je op een stoel gaat zitten en vervolgens weer omhoog te springen.
Natuurlijk heb je nog veel meer oefeningen, maar dit zijn de bekendste en redelijk simpel uit te voeren.
Inbouwen en opbouwen van een grote trampoline
Bij het kiezen tussen inbouwen (ingraven) of opbouwen van een grote trampoline, zijn er een aantal belangrijke overwegingen:
- Beschikbare ruimte: Als je maar beperkt ruimte hebt in je tuin, kan een inbouwtrampoline een betere optie zijn, omdat deze minder 'opvallend' aanwezig is. Daardoor is het niet zo'n aanwezig object in je tuin.
- Tuinontwerp: Als de uitstraling van de tuin belangrijk voor je is, kan een inbouwtrampoline een betere optie zijn, omdat je deze mooi kan integreren in het gras.
- Veiligheid: Inbouwtrampolines hebben meestal minder hoogte boven de grond, wat dus kan helpen bij het verminderen van valrisico's wanneer je op een grote trampoline oefeningen aan het doen bent.
- Kosten: Opbouw trampolines kunnen goedkoper zijn om te installeren omdat hier geen graafwerk en bodemvoorbereiding bij komt kijken. Ook dit is belangrijk om mee te nemen bij het maken van een keuze.
Soorten grote trampolines
Je hebt natuurlijk grote trampolines in verschillende soorten. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten kijkend naar een grote trampoline:
- Recreatieve trampolines: Voor thuisgebruik en recreatief springen.
- Inground trampolines: Ingebouwd in de grond. Meestal om het uiterlijk van je tuin strakker te maken.
- Professionele trampolines: Voor openbaar gebruik, maar voor ook wedstrijden en trainingen, van hoge kwaliteit en bieden meer springoppervlakte.
Mocht je dus een grote trampoline kopen, kijk dan naar het beoogde gebruik, het niveau van de gebruiker en beschikbare ruimte.
Voor- en nadelen van een grote trampoline
Een grote trampoline kan een leuke toevoeging zijn aan een achtertuin of speelruimte, maar het brengt ook enkele voor- en nadelen met zich mee. Lees hieronder verder wat deze voor- en nadelen zijn.
Voordelen van een grote trampoline
- Plezier en lichaamsbeweging: Een grote trampoline biedt een leuke manier voor mensen van alle leeftijden om te genieten van lichaamsbeweging.
- Gezondheid: Trampolinespringen is een effectieve vorm van beweging.
- Verbeterde coördinatie en balans: Het springen op een trampoline kan helpen bij het verbeteren van je coördinatie, balans en motorische vaardigheden.
- Plezier: Een grote trampoline kan een geweldige manier zijn om lekker buiten te zijn met vrienden of familie.
Nadelen van een grote trampoline
- Veiligheidsrisico’s: Trampolinespringen kan leiden tot verwondingen.
- Ruimtevereisten: Je moet er natuurlijk wel de ruimte voor hebben. Zeker bij een grote trampoline kopen neemt dit veel ruimte in beslag.
- Onderhoud: Trampolines vereisen regelmatig onderhoud. Dit kan zijn het controleren en vervangen van onderdelen
Direct advies?
Wat anderen van ons vinden
Veelgestelde vragen
Zijn grote trampolines veilig?
Ja, grote trampolines zijn veilig mits ze correct worden gebruikt en onderhouden. Het belangrijkste is om hierbij de veiligheidsinstructies van de fabrikant te volgen.
Wat zijn de beste veiligheidsmaatregelen voor trampolinespringen?
De belangrijkste veiligheidsmaatregelen zijn het gebruik van een beschermende rand, het installeren van een veiligheidsnet rond de trampoline, het aantal springers tegelijk beperken en het regelmatig controleren van slijtage of schade.
Welke grootte trampoline moet ik kiezen?
De grootte van de trampoline hangt af van de beschikbare ruimte en het beoogde gebruik. Voor een gemiddelde achtertuin kan een trampoline met een diameter van 10 tot 14 voet geschikt zijn.
Zijn er leeftijd- of gewichtsbeperkingen voor trampolinespringen?
Fabrikanten kunnen richtlijnen geven voor de maximale belasting van de trampoline, meestal gebaseerd op gewicht. Ook wordt vaak aangeraden om jonge kinderen onder toezicht te laten springen en daarnaast voorkomen dat ze samen met oudere of grotere springers springen.
Hoe kan ik mijn trampoline veilig opzetten?
Het opzetten van een trampoline vereist zorgvuldige planning en naleving van de instructies van de fabrikant. Dit omvat het kiezen van een vlakke achtergrond, het zorgen voor voldoende ruimte rondom de trampoline en tot slot het verankeren van de trampoline aan de grond indien dit nodig is.